u l o v e m e n o w. Powered by Blogger.
Home » » ketat sampai menampakkan bonjol sana sini

ketat sampai menampakkan bonjol sana sini

Esok aku ada tournament Futsal...seluar tight panjang yg aku ada dh koyak la pulak..maka kena cari lain la nih..Nak dijadikan cerita aku pun ke kedai pakaian sukan, untuk mmbeli seluar tight baru..Takde kedai lain yg selalu aku kunjungi kalau aku nak beli peralatan sukan mahupun pakaian berkaitan kesukanan ni kalau bukan kedai sukan Apek di bangsar..Aku menghidupkan enjin motosikal ku dan terus memecut ke kedai tersebut..


Sesampainya aku di kedai Apek tue,dari jauh lagi dia dh sengih-sengih kat aku..Yerlah aku ni boleh dikatakan customer tetap kedai dia, 'opkoz' la dia dh kenal sgt ngan aku nih..Mana tak nya dh 3-4tahun aku selalu beli barang kat situ. lagi pun dia jer yg panggil aku 'lenchai' (maknanya ensem) sebab tu la aku selalu ke sana,hehe..Baru aku melangkah masuk sebelah kaki je kedalam kedai beliau,apek tue dah jerit.....

"Alooo lenchai..haiyya lama tak dtg sini...mana pigi? melajuk ka?u pigi lain kedai ka?....jgn itu mcm la kawan...sini dtg la.. gua kasi harga cantik sama lu"..kata apek tue..

AKU : Mana ada merajuk apek..barang2 sukan gua semua ok lagi la...takkan setiap minggu gua nk beli kasut seluar baju kat kedai lu apek..gila apa..lain la kalau lu ada jual minyak petrol ka,bukak kedai mkn ka..boleh la hari-hari gua dtg sini..

APEK : haiyya..bukan itu mcm la kwn..anyway apa barang lu mau ni?biar gua kasi cantik punya..qawteem punya harga maaa...

AKU : Ni la apek..Esok gua ada game futsal,seluar yg gua beli kat kedai lu aritu dh koyak la..lu jual barang takde kualiti la apek..jgn bikin gua panas apek..

APEK : Aloo kawan...u aarr kalau tak mau koyak ka..rosak ka..lu beli..lepastu lu simpan dlm almari saja maa...haha..

AKU : Oooo lu bahasakan gua yer...gua pegi kedai lain la mcm nih...

APEK : Kawan jgn la..gua gurau saja maa..so seluar mcm mana you mau..kasi cerita,gua tunjuk sama lu yg baik

punya..sana ada seluar pendek,depan sana ada trek suit..mana satu mau?

AKU : Itu seluar ketat yg panjang punya ada ka?gua mau itu seluar ma..kasi baik punya..

APEK : aiyya..itu seluar ka..manyak soli maa..seluar panjang punya sudah out of stock,yg ada pendek sja..angkat pendek punya la..

AKU : Tak mau la apek..gua mau yg panjang,pakai untuk dlm punya..luar pakai seluar pendek..mau tutup aurat la..lagi satu,kalau jatuh dlm court tarak teruk sgt itu luka ma..

APEK : Oooo..itu seluar ketat panjang punya kalau bawak sukan kasi tutup aurat ka? baru gua tau maa..ini mcm lu lambat sikit ma..tadi ada banyak..

AKU : dah ada tadi mana pegi nya?amik la,sehelai pun jadi lah apek..

APEK : Baru sikijap ada amoi 3 org sudah angkat itu seluar banyak2..semua kaler diolang beli..kasi borong punya..

AKU : apek..takkan sold out apek..takde lain ka? mcm mana boleh sold out ni..selalu ada banyak jer..

APEK : haiyya..ini mau cilita..lu tak tau ka..itu seluar dulu olang pakai untuk sukan saja maa ada sikit juga pakai untuk dlm kan?..tapi sikalang ar gua pun pelik ooo..semalam ar..gua pegi shopping Mall midvalley sana ar,gua tengok ramai orang pakai itu seluar masuk cafe,tgk movie,lepak2 jalan-jalan punya..sana sini gua tgk olang sudah ikut itu style la..mungkin betul la lu cakap ma..

AKU : apa yg betul nyer apek?

APEK : Sikalang trend fesyen tutup urat punya..mcm u ckp tadi..

AKU : Aurat la apek..

APEK : Ooo aurat..tapi arr gua lg pelik wooo..boleh tanya sikit ka?

AKU : Apa lagi apek...?LU ni banyak tanya la...

APEK : Apa pasal ar..itu Perempuan saja ikut fesyen tutup aurat sana luar..lelaki tak mau pakai pun pigi jalan2 sama itui seluar..?lu saja gua tgk cari itu seluar untuk sukan...untung maa..pakai itu seluar,bawak sukan boleh..pegi minum kopi sama kawan boleh..kan kan kan..? bebel apek tue..

Aku dh malas nak melayan si apek tue lagi..aku nak terangkan kat dia pun aku rasa tak cukup waktu..kang mcm2 pulak dia tanya..lagipun aku nk pegi lain tempat carik seluar tu..

"Ok la apek..dah takde nak wat mcm maner..gua carik tempat lain la..next time pastikan barang yg gua nak mesti ada..kalau takde lagi brg yg gua nk next time ar..gua tak dtg sini dh"...ugut ku..

"Haiyya..jgn itu mcm la..dtg sini lagi la lenchai..." balas apek..

Selepas mengakhiri perbualan dgn apek tu..Aku terus memecut moto ku menuju ke kedai lain...

~~Kalau difikir2kan balik ada betul la jugak kata apek tue..sekarang trend org pompuan suka sgt pakai seluar tight/leging tu..baik yg kaki keding mahupun betis bersaiz peha..kalau tak percaya pergilah ke shoping2 mall sure korang jumpa punya..tak tau motif nyer ape..nak menunjuk saiz kaki/peha atau pun sebab keselesaan bagi mereka agaknya..namun bagi kami orang lelaki nih..sesuatu yg agak mengganggu pandangan..

Bukan ape,bila lalu depan kami,kalau nampak bahagian2 yg terlebih tu kami akan tertengok,maka secara tak langsung kami mengata dan jadi bahan gelak tawa..so bertambah2 lah dosa kami kaum lelaki nih...kalau kaum hawa tak tahu,kami kaum lelaki bila tgk jer kalian pakai seluar tue kami boleh nampak segenap inci yg ada..seluar tu dh la nipis kan..sampaikan parut kudis sebesar 50sen pun boleh nampak kut..

Bahagian2 tebal..bahagian2 nipis semua boleh dijangka..pandangan lelaki bisa menelanjangi tanpa merentap pakaian yg dipakai...

Yang lagi aku tak faham ada yg atas bertudung tapi bawah pakai seluar tight tu..tutup aurat ke tak namanya tue?..dan lagi lagi tak faham yg ada spare tyre dan bersaiz XXXL pun lagi mau pakai seluar tu...haha..pelik pelik dunia ini dah nak terbalik..pernah sekali aku cakap kat kawan aku,aku nak pakai seluar tight jln2 kat the curve dgn beliau,dia nk maki nya aku kalau aku buat mcm tue..tapi bg perempuan kalau diorang pakai seluar tue apa rasa mereka?? suka jadi perhatian? atau jadi tontonan umum? atau ini yg dilabelkan sebagai "up to date"? fikir2kanlah..('',)



chenta is nothing tanpa awak!!!

0 cElOtEh masyarakat:

Post a Comment

mari melabel

wanita (14) kasih (13) pedoman (13) kawan (11) mak ku syg (11) peringatan (11) sayang (11) cinta (9) makan2 (9) danial (8) LuRve (7) kawen (7) jalan2 (6) renungan (5) UtmSkudai (4) geram (4) kawen... (3) BKN 4284 (2) abah (2) atuk... (2) huhu (2) klakar (2) lelaki (2) palapes (2) perasaan (2) ramdhan (2) raya (2) rindu (2) tag (2) tensen (2) 28032010 (1) HIV (1) Rasulullah s.a.w (1) about 2 years ago.. (1) admire (1) anak (1) aurat (1) baby (1) besaQ (1) cikgu (1) comel (1) contest (1) dongeng (1) dot (1) esaimen (1) family (1) gemuk (1) gugur (1) hampir2 (1) hariTua (1) hipokrit (1) impian (1) jodoh (1) keliru (1) kiamat (1) konvo (1) kuciwa seketika... (1) mandi (1) mati (1) murtad (1) naseb2 (1) panduan (1) pantun (1) risik (1) rumah (1) rumate... (1) senyum (1) stalker (1) tunang (1) udang (1) ungu (1) wasiat (1)

cHUrpcHUrp

There was an error in this gadget

l o v e m e o r n o t

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital