u l o v e m e n o w. Powered by Blogger.
Home » » setahun berlalu..

setahun berlalu..

setahun berlalu.
bukan annivessary day.
bukan wedding day.
bukan hari tua day.
bukan family day.
bukan breakdown day.
bukan happy ending day.
bukan ulangtahun perkahwinan day.
*eh2.sama la tu dengan wedding day.lol*
bukan.bukan.dan bukan.

sebenarnya dah setahun aku tak berhubungan dengan kakak angkat ku.
*bukan berhubungan sulit yer kawan kawan.
berhubungan bertanya khabar okeh*

entah macam mana.
tiba tiba kami diam seribu bahasa.
sebenarnya aku yang mula dulu.
dia mesej,telefon aku semua.
aku tak nak jawab.

ada satu hari.
aku balik rumah.
siap pesan dekat mak.
kalau kakak naza telefon.
bagitahu orang tak ada dekat rumah tau.
mak aku pun sepakat.
sian mak di libatkan dalam hal rumah tangga aku ni.
*eh2.bukan rumahtangga suami isteri okeh*

dia punya la mesej aku banyak banyak.
kenapa dengan aku.
sampai tak nak contact dia langsung.

mungkin dia pun sedia maklum.
aku memang tak nak di kongkong.
aku rimas.
kemana sahaja aku pergi.
for sure kena inform dekat dia.
asal nak pergi jamban pun kena.
mengalahkan pakwe aku pulak kan.

aku rimas okeh.
then banyak kali aku keluar aku tak bagitahu dia.
dia perasan.
aku buat pandai saja.
rimas.rimas.rimas

sejak aku diam tu.
sampai sekarang dia dah tak mesej aku.
ok,fine.
mungkin dia ada orang baru dalam hidup dia.


ini la kakak angkat aku.
namanya nazariah.
duduk kat selangor.
dia seorang askar yang garang.
sampai aku kena kerah macam askar regular kau tahu.
sama macam kakak aku.
aku siap kena warning suruh panggil mereka puan.
argh.tension.

ini masa mereka hantar aku time daftar masuk UTM
*mereka rujuk kepada kakak dan kakak angkat*

masa kenduri rumah siapa tah.
kami pergi makan saja.
janji kenyang.
ni time family day kor risik di raja.
aku terkedek kedek mahu join juga.
yang bestnya.
dapat makan makanan yang best best.
biasalah makan dengan datuk datin semua.
pakaian pun kena casual okeh.
aku di paksa memakai kemeja plus solek menyolek untuk menutup rona roni kehidupan.
at last.muka aku macam badut selepas tempek sana tempek sini.
benci aku.

dan sebenarnya.
aku rindu dia.
aku takut nak contact dia balik.
huhu

chenta is nothing tanpa awak!!!

4 cElOtEh masyarakat:

no_cha,  December 3, 2010 at 11:45 PM  

pi r m'gcontactkn diri....pi2...jgn takut..x cb dulu mane tau....

no_cha,  December 4, 2010 at 1:35 AM  

bagus sggh..anak sape ngar kate nie

kOtAk hAti December 4, 2010 at 8:58 AM  

ank pkcik kamal yg masuk bkul angkat sendiri.haha

Post a Comment

mari melabel

wanita (14) kasih (13) pedoman (13) kawan (11) mak ku syg (11) peringatan (11) sayang (11) cinta (9) makan2 (9) danial (8) LuRve (7) kawen (7) jalan2 (6) renungan (5) UtmSkudai (4) geram (4) kawen... (3) BKN 4284 (2) abah (2) atuk... (2) huhu (2) klakar (2) lelaki (2) palapes (2) perasaan (2) ramdhan (2) raya (2) rindu (2) tag (2) tensen (2) 28032010 (1) HIV (1) Rasulullah s.a.w (1) about 2 years ago.. (1) admire (1) anak (1) aurat (1) baby (1) besaQ (1) cikgu (1) comel (1) contest (1) dongeng (1) dot (1) esaimen (1) family (1) gemuk (1) gugur (1) hampir2 (1) hariTua (1) hipokrit (1) impian (1) jodoh (1) keliru (1) kiamat (1) konvo (1) kuciwa seketika... (1) mandi (1) mati (1) murtad (1) naseb2 (1) panduan (1) pantun (1) risik (1) rumah (1) rumate... (1) senyum (1) stalker (1) tunang (1) udang (1) ungu (1) wasiat (1)

cHUrpcHUrp

There was an error in this gadget

l o v e m e o r n o t

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital