u l o v e m e n o w. Powered by Blogger.
Home » » nasi ayam penyet

nasi ayam penyet

semalam baru melepaskan gian.
tiba tiba tini ajak pergi makan pulak.
dan semestinya nasi ayam penyet menjadi sasaran utama.

kami ini memang tak pernah nak berpisah dengan nasi ayam penyet ni.
kalau seminggu atau sebulan tu.
sure akan melantak.
walaupun sekali.

setahu aku.
nasi ayam penyet ni hanya wujud di johor saja.
itu pun sebahagian johor saja.
kalau budak uthm datang sini.
for sure mereka ajak aku pergi makan nasi ayam penyet.
makanya di johor bahru saja yang wujud.

dulu masa first datang johor bahru.
member tanya.
*kau dah makan nasi ayam penyet*
uish.nasi apakah itu?
aku ingat nasi ayam la kan.
then aku ajak mereka pergi makan.
aku tengok tak macam nasi ayam pun.
dia guna nasi putih sja.
then ada sambal belacan.
tempe pun ada.
sayur sayur tu aku tak kesah sangat.

tiba tiba jadi batak plus jakun sekejap.
makan punya makan.
semua pakat dok sedih.
tadi sebelum makan elok saja.
tak selsema pun.
haha.itulah penangan sambal belacan dia.
memang betol betol holiaww la.

tapi kalau shahniza yang makan.
dia siap tambah sambal lebih tu.
gila kental.
dulu aku nak habiskan sambal dalam pinggan tu pun terkedek-kedek.
tapi sekarang dah boleh colek sikit sambal lebih shahniza.hooyeahh

dan kedai pilihan kami semestinya Restoran Pinang,Taman Universiti.
*wah.siap promote tu*
*saya dah promote.pasni belanja nasi ayam penyet free eh kakak lawa.ahha*
sambal dia sedap plus betol betol holiaww.
ayam dia garing plus besar punya.
ada sedikit sayur-sayuran.
yang penting sekali ada tempe yer kawan kawan.

macam orang jawa pulak kan makan tempe ni.
padahal aku orang kedah kot.
entah la macam mana boleh terjatuh cinta dengan si tempe ni.

mula mula memang aku anti gila dengan tempe ni.
at last.
azie(bff dekat UTMKL) yang ajar aku makan.
pergh,first tu memang aku makan 2 3 ketul saja.
padahal ambil banyak gila.
*sifat tamak selalu rugi yer kawan kawan*

lepas itu.
aku makan kalah orang jawa weh.
setiap kali makan wajib ada tempe.
wajib ok,wajib.

kalau berhajat nak balik rumah.
for sure telefon mak dulu
*mak,nanti beli tempe eh*
mak pun cakap.
ok,dah beli semalam.
*macam tahu tahu saja aku nak makan kan*
sayang mak sangat sangat.muah3

dan sampai saja rumah.
di ejek katanya aku orang jawa.
huhu.tak kisah la.
janji tempe itu sedap okeh

ok ok.
berbalik kepada nasi ayam penyet ni.
setiap kali nak order saja.
mesti aku order tempe sehinggit lebih.
mana cukup kat pinggan dia bagi 2 ketul tempe yang di hiris halus.

habis aku sorang makan tempe tu.
tak pandang kiri kanan dah eh.

haha.sila layan sedikit pixca yang tak berapa nak cun ni


haa.ni la rupa nasi ayam penyet tu.
sudah separuh makan.
baru teringat nak tangkap gambar.haha
nampak sedap kan.
sila cuba.
pasti puas hati.

hoho.tempe
nasi baru separuh.
tempe dah nak habis.
tempe yang best.
sedap lagi sihat.
sihat ke?

chenta is nothing tanpa awak!!!

6 cElOtEh masyarakat:

Chaoi December 1, 2010 at 12:10 PM  

nasi ayam penyet bibik pon sedap gak..hehe

kOtAk hAti December 1, 2010 at 12:46 PM  

bibik pun sedap gk.siap ada keropok lagi.
tapi sistem layanan sgt slow.
air nk dkat hbes bru dapat nasi.

kOtAk hAti December 1, 2010 at 7:48 PM  

hans:yeke.tak penah lak makan kat sunway tu.
penah jumpa kat jb saja

dak comei dpn bilek,  December 4, 2010 at 1:36 AM  

shahniza tu mmg terer kan bab2 pedas tu.smp kamu pn leh terpengaruh ngan die..hish2...cb srh dikawal cket.x baek tuk kesihatan die...t...sila nasihatkn k...(ayat yg skema)hahaha

kOtAk hAti December 4, 2010 at 9:00 AM  

memang.tak dapat di bendung dh.
tahap kritikal.sila berubah.anda pasti menyesal.(cewah.reply balik dengan ayat skema jugak)haha

Post a Comment

mari melabel

wanita (14) kasih (13) pedoman (13) kawan (11) mak ku syg (11) peringatan (11) sayang (11) cinta (9) makan2 (9) danial (8) LuRve (7) kawen (7) jalan2 (6) renungan (5) UtmSkudai (4) geram (4) kawen... (3) BKN 4284 (2) abah (2) atuk... (2) huhu (2) klakar (2) lelaki (2) palapes (2) perasaan (2) ramdhan (2) raya (2) rindu (2) tag (2) tensen (2) 28032010 (1) HIV (1) Rasulullah s.a.w (1) about 2 years ago.. (1) admire (1) anak (1) aurat (1) baby (1) besaQ (1) cikgu (1) comel (1) contest (1) dongeng (1) dot (1) esaimen (1) family (1) gemuk (1) gugur (1) hampir2 (1) hariTua (1) hipokrit (1) impian (1) jodoh (1) keliru (1) kiamat (1) konvo (1) kuciwa seketika... (1) mandi (1) mati (1) murtad (1) naseb2 (1) panduan (1) pantun (1) risik (1) rumah (1) rumate... (1) senyum (1) stalker (1) tunang (1) udang (1) ungu (1) wasiat (1)

cHUrpcHUrp

There was an error in this gadget

l o v e m e o r n o t

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital