u l o v e m e n o w. Powered by Blogger.
Home » » alhamdulillah..umurku masih panjang...

alhamdulillah..umurku masih panjang...

syukur alhamdulillah kerana aku masih lagi boleh bernafas di atas bumi yang fana ini...kalau tidak tak ada la aku nak update blog aku ni kan..hehe
nak jadikan cerita dari header tuh,sebenarnya aku ada satu kisah masa sem lepas..time ni aku balik umah..time cuti memang kena gunakan kena gunakan masa dengan sebaiknya... kunun-kunun weekend mahu la pergi mandi air terjun...kan dekat perak terkenal dengan lata kinjang a.k.a chenderiang...
seperti biasa,akulah yang akan menjadi co-pilot kakak aku..so,dengan confidentnya aku tunjuk la jalan nk ke sana...padahal ingat xingat je..taram sajalah labu... dah nak dekat 1jam perjalanan,aku semakin pelik kenapakah tak jumpa satu pun signboard lata kinjang..jalan yang abah bawak pun aku rasa lain macam saja..xpa2..teruskan lagi...
rupanya kami semua salah jalan..haha..jalan yang kami lalu tu rupanya on the way ke tanah rata...alang2 tu teruslah ke tanah rata...dalam perjalanan,nampak lata iskandar tepi jalan...
tak dapat pergi lata kinjang,lata iskandar pun jadilah kan..so,kitorang berhenti lah mandi air terjun..hajat nak teruskan ke tanah rata terpaksa di batalkan(ceh,ayat nak skema)...haha
sampai2 saja terus terjun...pergh,best gila tau dak...mula-mula pergi la panjat tangga yang aku tatau la berapa ratuslah kan..mandi la,tapi tak best sebab banyak lumut dan siput-siput...sampai dalam baju pun dia masuk..memang tak boleh jadi...
then turun bawah,ada satu port bawah ni,air nampak dalam,tenang pun tenang..tapi yang peliknya tak dak sorang pun yang mandi kat situ..kami pun apa lagi pergi la terjun...semua orang tengok...
nak jadikan cerita,tengah2 berenang ala2 kuak lentang dan kupu-kupu,tiba2 aku rasa air tu macam berpusing2...aku rasa dah 360+360 darjah aku berpusing dalam air tu..nasib baik la ada kakak aku,aku berpaut dekat dia dan pegang batu2 tepi tu...dah la licin...waduh...mau 15 minit gak aku berpusing2...huhu
akhirnya aku dapat gak naek...huhu...syukur alhamdulillah....aku masih di beri kesempatan...pasni tobat dah tak mau mandi kat situ da..
pastu dah tak tau nak mandi kat mana,alu pergi la join budak mana tah maen kat bawah titi...dorang maen ala2 papan gelongsor kat atas batu...
aku tengok macam best saja..aku pun join...sakit gila bontot aku geser kat atas batu tu...ada sorang budak tu,sampai terkoyak seluar dia...haish macam2...haha
haa,ni la lata iskandar...
tempatnya memang tepi jalan..
kalau korang on the way ke
tanah rata sure nampak tepi jalan..
ni view dari atas..
dulu cantik dan bersih..
sekarang da kureng..huhu


kat bawah titi tu la aku
pergi gelongsor atas batu..
adeh,sakit bontot aku..huhu


haa,ni bukan lata iskandar...
ni aku amikpic kt google...hehe


haa,ni la menara condong kat kampung aku...
condong kan..
kalau tak nampak tu xlama la tuh...ish3

p/s:tak sabar nak balik umah sabtu ni..yeay3

chenta is nothing tanpa awak!!!

2 cElOtEh masyarakat:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ July 1, 2010 at 12:18 PM  

teringinnya nak p kat sana tu...tapi belom ade rezeki lagi ..huhu...umur kita sebagai manusia adalah rahsia allah..life must go on..right? hehe

kOtAk hAti July 1, 2010 at 12:35 PM  

moh kite ke sni...
kalu dtg tu jgn lupa singgah umah..hek3
ye2,btoi2..ajal maut di tgn tuhan...;)

Post a Comment

mari melabel

wanita (14) kasih (13) pedoman (13) kawan (11) mak ku syg (11) peringatan (11) sayang (11) cinta (9) makan2 (9) danial (8) LuRve (7) kawen (7) jalan2 (6) renungan (5) UtmSkudai (4) geram (4) kawen... (3) BKN 4284 (2) abah (2) atuk... (2) huhu (2) klakar (2) lelaki (2) palapes (2) perasaan (2) ramdhan (2) raya (2) rindu (2) tag (2) tensen (2) 28032010 (1) HIV (1) Rasulullah s.a.w (1) about 2 years ago.. (1) admire (1) anak (1) aurat (1) baby (1) besaQ (1) cikgu (1) comel (1) contest (1) dongeng (1) dot (1) esaimen (1) family (1) gemuk (1) gugur (1) hampir2 (1) hariTua (1) hipokrit (1) impian (1) jodoh (1) keliru (1) kiamat (1) konvo (1) kuciwa seketika... (1) mandi (1) mati (1) murtad (1) naseb2 (1) panduan (1) pantun (1) risik (1) rumah (1) rumate... (1) senyum (1) stalker (1) tunang (1) udang (1) ungu (1) wasiat (1)

cHUrpcHUrp

There was an error in this gadget

l o v e m e o r n o t

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital