u l o v e m e n o w. Powered by Blogger.
Home » » sambal belacan

sambal belacan

wah..sodap-sodap..sambal belacan perangan jantung hati limpa aku...eh3,aku ada ke limpa..hahhah..taram sajalah labu...sedap woo sambal belacan..aku kalau makan nasi tiada sambal belacan,memang tak sedap la anak tekak aku ni nak meneruskan kunyahan nasi tu kan..tak membazir ke namanya tu..ish3...tambah-tambah lagi kalau ada ulam aku yang memang faveret aku tu..apa lagi kalau bukan kacang botol dan ulam pegaga..pergh,tiba-tiba teringat rumah pulak..huhu

di sini sebenarnya aku nak buat pengakuan bahawa sambal belacan yang aku buat selama ini sangat-sangat lah sedap..haha,tiba-tiba rasa nak riak pulak kan...bukan aku yang cakap tau,jangan salah paham ok!!!memang betol lah,setiap aku pergi rumah sepupu sedara sepapat aku,kalau kena time lunch hour kitorang sampai umah dorang,sure-sure2 lah kena masak kan...dan yang paling penting sambal belacan tak pernah tertinggal...macam sambal belacan ini menu utama pulak kan...haish,then siapa lagi yang jadi mangsa kena buat..semestinya aku lah kan...biasalah kan,sepupu sedara sepapat aku ni anak-anak datin semuanya,aku ni anak kampung tersusun saja..so,belacan-belacan ini semua not her taste lah ok!!tapi time nak cicah sambal tu xkesah pulak belacan dalam tu kan...hoho...aku pon tak kesah lah,janji aku tak ganggu hidup korang-korang semua sudah lah kan...layan sajork..

haa,berbalik kepada cerita asal,.aku pun suka buat sambal belacan ni sebenarnya..aku pun tak tahu pasal apa...sebab aku suka lah kan...aku kalau buat sambal belacan ni mesti kena lumat-lumat halus gitu...mata pun sedap mamandang..ada aku tengok kat kedai tu buat sambal belacan sampai cabai=cili=lada nampak kasar kan..aku tak suka sangat...suka suki aku saja nak komen orangnya punya sambal belacan...so,secara conclusionnya aku kena lah buat sendiri kan...baru puas hati..agaga

setiap kali aku buat sambal,mesti-mesti makcik-makcik aku terpegun..sebab apa tau...sebab cabai=cili=lada yang aku tumbuk tu halus+lumat gila lah...macam pas blend lak...haha..tu lah istimewanya sambal aku kalau korang nak tau...hoho...sekali lagi terkembang sendiri...ahahah

semalam makan malam kat rumah mak lang,aku lah yang kena buat sambal,sebab dorang nak rasa sambal aku..aku pun dengan pasrah dan ikhlasnya pergi la buat..time makan tu,semua puji sambal aku sedap...hoho...agak malu-malu tersipu di situ yer...kahkahkah..gedik sungguh anak pak halim ni..ish3...tapi kan,sambal semalam licin liau* korang tau...banyak kot aku buat semalam...terbukti tak??

tadi cakap dekat bucuk pasal semalam yang aku buat sambal ni,..lepas tu boleh pulak dia gelak saja...dia kata silap sungguh makcik dan sepupu aku puji aku..sebab apa??sebab nanti aku akan terkembang,terperasaan dan ter tak lena lah aku kan sebab gara-gara pujian dorang tu...hoho...nanti kembang sudah tak boleh kecut dah...dah lah sekarang kembang sudah..saya sudah gumuk!!(sambil hentak-hentak kaki tak dapat terima hakikat sebenar)..bucuk ni xbaek tau,baru saja nak perasaan kejap tau...tapi apa-apa pun saya sayang kamu sangat2 lah...




nak interprem sat...
ala-ala cicah sambal gitu...kikiki

chenta is nothing tanpa awak!!!

notakaki:licin-liau disini bermaksud licin habis sampai tidak meninggalkan sebarang jejak walaupun biji cabai=cili=lada itu...;)

(,")♥(",)

0 cElOtEh masyarakat:

Post a Comment

mari melabel

wanita (14) kasih (13) pedoman (13) kawan (11) mak ku syg (11) peringatan (11) sayang (11) cinta (9) makan2 (9) danial (8) LuRve (7) kawen (7) jalan2 (6) renungan (5) UtmSkudai (4) geram (4) kawen... (3) BKN 4284 (2) abah (2) atuk... (2) huhu (2) klakar (2) lelaki (2) palapes (2) perasaan (2) ramdhan (2) raya (2) rindu (2) tag (2) tensen (2) 28032010 (1) HIV (1) Rasulullah s.a.w (1) about 2 years ago.. (1) admire (1) anak (1) aurat (1) baby (1) besaQ (1) cikgu (1) comel (1) contest (1) dongeng (1) dot (1) esaimen (1) family (1) gemuk (1) gugur (1) hampir2 (1) hariTua (1) hipokrit (1) impian (1) jodoh (1) keliru (1) kiamat (1) konvo (1) kuciwa seketika... (1) mandi (1) mati (1) murtad (1) naseb2 (1) panduan (1) pantun (1) risik (1) rumah (1) rumate... (1) senyum (1) stalker (1) tunang (1) udang (1) ungu (1) wasiat (1)

cHUrpcHUrp

There was an error in this gadget

l o v e m e o r n o t

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital